Φτιάξτε ατομικά γλυκά σε βαζάκια!

Βάζο για γλυκάΤο καλοκαίρι πέρασε και οι χειμερινοί μήνες συνδέονται άμεσα με την κατανάλωση λαχταριστών γλυκών τώρα που οι παραλίες είναι πλέον πίσω μας. Μια πολύ καλή ιδέα για αυτές τις περιπτώσεις είναι η παρασκευή γλυκών σε ατομικές συσκευασίες, όπως βαζάκια. Κρέμες, ζελέ με φρούτα, cheesecake, πουτίγκες, σοκολατένιες δημιουργίες και διάφορα μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου με τριμμένα μπισκότα και κρέμες, γίνονται σε ατομικές μερίδες. Έτσι καταναλώνονται ορθολογικά, χωρίς άλλοτε μικρές και άλλοτε μεγάλες μερίδες που στο τέλος “τις τρώει” ο κουβάς των σκουπιδιών.

Βάζο μαρμελάδαΕπιλέξτε συνταγές γλυκών με βάση τις γεύσεις που προτιμάτε εσείς και η οικογένειά σας ή αν πρόκειται για μια φιλική συνεύρεση στο σπίτι σας, το γούστο των φίλων σας. Αν το κάνετε για πρώτη φορά δείτε τις πληροφορίες που δίνει η συνταγή όσον αφορά τις μερίδες που βγαίνει το γλυκό. Αν δεν έχετε τέτοια πληροφορία, μια χρήσιμη μέθοδος χονδρικά είναι να αθροίσετε τα γραμμάρια των υλικών σας και μετά να διαιρέσετε δια 60 έως 100 γρ. περίπου τη μερίδα. Έτσι θα βγάλετε στο περίπου τις μερίδες σας. Βέβαια το θέμα των μερίδων στα γλυκά είναι αρκετά υποκειμενικό και εξαρτάται και από το είδος του γλυκού, οπότε διαλέξτε εσείς πόσο μεγάλες ή μικρές θα είναι.

jar for desserts
httpss://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Αν για παράδειγμα φτιάξετε κάτι σιροπιαστό ως βάση θα ναι βαρύτερο και γλυκύτερο σε σχέση με ένα κρεμώδες, γι’ αυτό προτιμήστε μικρότερη συσκευασία, αλλιώς θα λιγώνει αντί να ευχαριστεί. Πάρτε υπόψη πολλούς παράγοντες πριν καταλήξετε στο βάρος και τον αριθμό μερίδων. Να θυμάστε πάντως το γενικό κανόνα, όσο γλύκύτερο τόσο μικρότερο. Αφού το κάνετε αυτό, προμηθευτείτε τις συσκευασίες / βαζάκια που θα χρειαστείτε. Μην ξεχάσετε να υπολογίσετε πως θα τις χρησιμοποιείτε για διαφόρων τύπων γλυκά, άρα επιλέξτε ένα βολικό μέγεθος και αριθμό, κατάλληλο για τις συνήθειες αλλά και τις συνταγές σας.

Φτιάξτε τις αγαπημένες δικές σας συνταγές και μοιραστείτε τις με την οικογένεια και τους φίλους σας στο σπίτι, στην εκδρομή ακόμη και στο παιδικό πάρτι! Πρωτοτυπήστε με τέτοιες προτάσεις σερβιρίσματος και φτιάξτε τους τη διάθεση! Έτσι θα δούνε τις θερμίδες που θα καταναλώσουν, με άλλο μάτι!

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *