Δώστε άρωμα στο μέλι σας!

μέλιΤο μέλι είναι μια υπερ-τροφή που έχει ερευνηθεί και παρουσιαστεί ποικιλοτρόπως για τα σημαντικά της οφέλη προς τον άνθρωπο. Οι ιδιότητες του μελιού είναι πολλές, αποτελούν πόλο έλξης τόσο για τον κλάδο της διατροφής και της φυτικής φαρμακευτικής όσο και για τον κλάδο της ομορφιάς.

Συνήθως ένα βάζο με μέλι δε λείπει από κανένα σπίτι, μιας και το προτιμούν τόσο οι μεγάλοι όσο και οι μικροί ως λιχουδιά ή απαραίτητο συστατικό διατροφής.
Ένα αρωματικό μέλι όμως μπορεί να απογειώσει τη χρήση του σε κάθε περίπτωση. Τόσο μόνο του, όσο και ως συστατικό σε κάποια συνταγή, το αρωματικό μέλι κερδίζει τις εντυπώσεις με τη χρήση του. Αν λοιπόν έχετε στο σπίτι σας ένα βάζο με μέλι το οποίο ανοίξατε πριν από καιρό και έχει χάσει το άρχικό του άρωμα μην ανησυχείτε. Μπορείτε να του ξαναδώσετε εσείς εύκολα και γρήγορα το άρωμα απο το αγαπημένο σας φρούτο, βότανο ή μπαχαρικό και να ξαναθυμηθείτε πόσο πολύ σας αρέσει!

βάζα για μέλιΔιαλέξτε ένα από τα πολλά και αρωματικά βότανα ή μπαχαρικά που φύονται στην ελληνική γη και έχετε ήδη κάνει το πρώτο βήμα

-ξύσμα λεμονιού ή/και πορτοκαλιού
-λουλουδάκια θυμαριού
-μωβ λουλουδάκια της λεβάντας
-φρέσκα φύλλα μέντας, δυόσμου ή βασιλικού
-ξύλλο κανέλλας, γαρύφαλλο και ξύσμα πορτοκαλιού
-ξύσμα πορτοκαλιού με τζίντζερ
-δεντρολίβανο
-φασκόμηλο
-μελισσόχορτο
-χαμομήλι
-ροδοπέταλα
-λουίζα και πευκοβελόνες

Υπάρχουν τόσες επιλογές και συνδυασμοί αρωμάτων που σίγουρα θα βρείτε αυτόν που σας ταιριάζει. Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να αρωματίσετε το μέλι σας είναι να βάλετε σε ένα καθαρό, στεγνό και αποστειρωμένο βάζο πρώτα το βότανο της επιλογής σας και απο πάνω να ρίξετε το μέλι. Η αναλογία είναι περίπου μια κουταλιά σούπας βοτάνου για ένα φλυτζάνι μέλι. Αφού το αφήσετε για 5 μέρες με καλά κλειστό το καπάκι και το αναποδογυριζετε κάπου κάπου για να κινούνται τα βότανα μέσα στο βάζο, το σουρώνετε σε άλλο αποστειρωμένο βάζο και είστε έτοιμοι. Για εντονότερο άρωμα μπορειτε να το αφήσετε διπλάσιο χρόνο.

βάζα μελιούΥπάρχουν συνταγές και με διαδικασία βρασμού το μελιού με τα βότανα. Μπορείτε να ψάξετε και να βρείτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα σε σας. Μην ξεχνάτε να διατηρείτε το μέλι σας σε γυάλινη συσκευασία που κλείνει αεροστεγώς και πάντα σε σκιερό και δροσερό μέρος, χειμώνα καλοκαίρι.

Το αρωματικό μέλι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στα αφεψήματα, στις συνταγές ζαχαροπλαστικής ακόμα και σε σάλτσες σαλατών ή και σε μαρινάδες κρεάτων για έξτρα άρωμα. Οι χρήσεις του, όπως αναφέραμε και παραπάνω είναι αμέτρητες και πάντα νόστιμες! Βάλτε το μέλι συχνά στη διατροφή σας όλες τις ώρες της ημέρας και μόνο οφέλη θα δείτε από τη χρήση του στο τραπέζι σας!

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *