Χειροποίητες μπομπονιέρες: η μόδα της εποχής!

Ιδέες για χειροποίητες μπομπονιέρεςΓάμοι και βαπτίσεις αποτελούν ξεχωριστές μέρες για καθέναν από εμάς και φυσικά τις οικογένειες μας. Θέλουμε τα πάντα να είναι άψογα, οργανωμένα και σχεδιασμένα προσέχοντας την κάθε λεπτομέρεια. Συνήθως ξεκινάμε το σχεδιασμό και την οργάνωση από νωρίς και μέσα σε όλα τα έξοδα, προσπαθούμε συνάμα να βρούμε οικονομικές λύσεις που θα είναι στο γούστο μας. Με λίγη φαντασία και μεράκι το θέμα όσον αφορά τις μπομπονιέρες είτε πρόκειται για γάμο, είτε για βάπτιση μπορεί να υλοποιηθεί εύκολα με προσωπική εργασία αλλά και μια παρέα από καλούς φίλους!

Η χειροποίητη μπομπονιέρα είναι πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια ως τάση σε γάμους και βαπτίσεις. Οι λόγοι αυτής της ανόδου είναι κυρίως δύο, η οικονομία και η καλλιτεχνική έκφραση. Όσον αφορά την οικονομία, τα μεγάλα κόστη που απαιτούνται σήμερα για ένα γάμο ή μια βάπτιση κάνουν τους συμμετέχοντες να σκέφτονται τις οικονομικότερες λύσεις που θα μπορούσαν να έχουν όσον αφορά τα έξοδα τους.

Υλικά γαι κατασκευή μπομπονιέρωνΑπό την άλλη, όλο και περισσότερες γυναίκες κυρίως, ασχολούνται από μόνες τους είτε μέσω ομάδων, με διαφόρων τύπων χειροτεχνίες και έτσι καταφέρνουν να εκφραστούν καλλιτεχνικά. Αυτό τις ωθεί να θέλουν να φτιάξουν μόνες τους χειροποίητες μπομπονιέρες είτε για το δικό τους γάμο ή κάποιου μέλους της οικογένειάς τους, όπως επίσης και αντίστοιχα για τη βάπτιση. Επίσης το χειροποίητο σε οποιαδήποτε μορφή και σε κάθε περίσταση του προσδίδει μια αίσθηση μοναδικότητας και αξίας η οποία συνάδει απόλυτα με την μοναδικότητα της στιγμής του γάμου ή της βάπτισης.

Προχωρώντας λοιπόν στην υλοποίηση της κατασκευής των μπομπονιέρων, αφού επιλέξετε το ύφος του γάμου ή της βάπτισης, στη συνέχεια επιλέγετε το θέμα. Το ύφος μπορεί να είναι, μοντέρνο, κλασικό, vintage, οικολογικό, ρομαντικό, εποχιακό ή ακόμη και υπερβολικό! Ανάλογα λοιπόν με αυτό που θα επιλέξετε, θα ψάξετε τι σχήματα, χρώματα, υλικά και φιγούρες αντιπροσωπεύουν την επιλογή σας. Για παράδειγμα, σε μια καλοκαιρινή βάπτιση αγοριού η κλασική επιλογή είναι το μπλε χρώμα και ένα καραβάκι ως θέμα, σε έναν αντίστοιχο γάμο το χρώμα θα ήταν το λευκό στις λεπτομέρειες με σατέν φαρδιά κορδέλα και τούλι.

Οι επιλογές που έχετε σε σχέδια και χρώματα είναι βέβαια αμέτρητες και οι συνδυασμοί άπειροι. Απλά θα ήταν καλό να μελετήσετε διεξοδικά όλα τα σχέδια, χρώματα και υλικά πριν επιλέξετε τι θα αγοράσετε ως πρώτη ύλη και έτσι να είστε σίγουροι για την επιλογή σας, προκειμένου να αποφύγετε τα άσκοπα έξοδα. Και μ’ αυτό εννοούμε να διαλέξετε από το σπίτι με την ησυχία σας και το χρόνο σας, και όχι επί τόπου στο κατάστημα από όπου θα προμηθευτείτε ή παραγγείλετε τα υλικά σας. Εκτός κι αν οι αγορές σας είναι on line, οπότε έχετε επίσης χρόνο από το σπίτι.

Υλικά για μπομπονιέρεςΣτη συνέχεια υπολογίστε με νούμερα τις αγορές υλικών και κουφέτων που θα κάνετε και όχι “με το μάτι”. Τα μαθηματικά δεν πρόδωσαν ποτέ κανέναν, άρα ούτε και το πορτοφόλι σας! Αν έχετε κάποιον δικό σας που έχει ήδη καταφύγει παλιότερα στην κατασκευή χειροποίητων μπομπονιέρων, μη διστάσετε να τον συμβουλευτείτε και να ζητήσετε τη γνώμη του στην υλοποίηση του σχεδίου σας. Έτσι θα αποφύγετε κάποιες παγίδες που πιθανόν θα σας ζημίωναν είτε σε χρόνο είτε σε κόστος.

Κάποιες πιο πρωτότυπες ιδέες χειροποίητων μπομπονιέρων είναι αυτές που συνδυάζουν μια απλή συσκευασία με κουφέτα μέσα και παράλληλα αποτελούν και χρηστικό ή διακοσμητικό δώρο.

-Κουτάκια με διάφορα μοτίβα ή στολισμένα με φιγούρες(στοιχεία) και κορδέλες,
-μικρά φυτά σε μίνι κουβαδάκι/βαζάκι που μετά οι καλεσμένοι μεταφυτεύουν σε γλαστράκια,
-κεράκια σε διακοσμητικά ποτηράκια στολισμένα με αυτοκόλλητα, κορδέλες, σπάγγους, κλωστές, λουλούδια κλπ,
-αρωματικά σαπουνάκια σε πουγγάκια με κορδέλες,
-υφασμάτινα πουγγάκια με λεβάντα στολισμένα με κορδέλες ή δαντέλες,
-τούλι και κορδέλες,
βαζάκια με γλυκό του κουταλιού ή μέλι,
-πάνινες θήκες διαφόρων σχεδίων, σχημάτων και χρωμάτων με κορδέλες και στολισμένα στοιχεία που μέσα έχουν σοκολατένια κουφετάκια ή καραμέλες, αν είναι για βάπτιση.

Προσκλητήριο για μπομπονιέρεςΥπάρχουν τόσα πολλά υλικά που μπορείτε να προμηθευτείτε από αντίστοιχα καταστήματα που δε θα το πιστεύετε όταν έρθει η ώρα να επιλέξετε. Τέλος μην ξεχάσετε πως ο αριθμός των κουφέτων μέσα στη μπομπονιέρα σας θα πρέπει να είναι μονός, π.χ 5,7,9,11 κουφέτα στο γάμο κάτι που συμβολίζει το αδιαίρετο του ζευγαριού ενώ τα κουφέτα της βάπτισης είναι πάλι μονός αριθμός και είναι 5.

Χειροποίητες μπομπονιέρες λοιπόν είναι η επιλογή σας, όποιες κι αν είναι οι προτιμήσεις σας στο στυλ και το ύφος του γάμου ή της βάπτισής σας. Βάλτε την φαντασίας σας να δουλέψει και το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα θα σας δικαιώσει…

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *