Γιορτή κρασιού στο Ελατοχώρι Πιερίας

wineΣτο όμορφο Ελατοχώρι Πιερίας θα πραγματοποιηθεί και φέτος για τρίτη χρονιά Γιορτή του Κρασιού αρχής γενομένης από σήμερα Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016. Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ελατοχωρίου, την ομάδα νέων του Ελατοχωρίου (Y.P.P.) και σχεδόν το σύνολο των οινοπαραγωγών της Πιερίας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Οι επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν στο κέντρο του οικισμού θα μπορέσουν να γευτούν νέες και παλαιές εσοδείες των οινοποιείων της Πιερίας ενώ τα κρασιά θα συνοδεύονται από παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, αλλαντικά, τυροκομικά, καπνιστές ελιές, αρτοσκευάσματα, μέλι, φασόλια, πατάτες και το παραγόμενο στο Ελατοχώρι Τσάι Ολύμπου.

μπουκάλια για κρασίΠιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, από τη μία ως τις 4 το μεσημέρι πρόκειται να πραγματοποιηθεί οινογνωσία στις ταβέρνες που συμμετέχουν στη γιορτή κρασιού και στη συνέχεια, από τις 5 μέχρι τις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί οινογνωσία για επαγγελματίες στον πετρόχτιστο χώρο στην πλατεία του Παλαιού Ελατοχωρίου. Αργότερα το βράδυ από τις 9 και μετά η οινογνωσία θα συνεχιστεί στα διάφορα καταλύματα του Ελατοχωρίου υπό τη συνοδεία μουσικής.

Πλαστικό πώμα - μπουκάλι για κρασίΜια μέρα μετά, την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου στην πλατεία του Παλαιού Ελατοχωρίου οι φίλοι του κρασιού θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους οινοπαραγωγούς, να δοκιμάσουν τα κρασιά τους με ειδικά ποτήρια που μπορούν να προμηθευτούν με μια συμβολική τιμή και να αγοράσουν τα κρασιά της επιλογής τους από τα ειδικά σημεία πώλησης. Η εκδήλωση που θα πλαισιώνεται από μουσική θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι και θα διαρκέσει ως τις 4 το απόγευμα.

Μπουκαλάκι για κρασίΓια τον καλύτερο συντονισμό των συνδιοργανωτών και τη σωστή προετοιμασία της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες σύσκεψη με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Όπως, ανέφερε, η κ. Μαυρίδου, τα τελευταία χρόνια, έχει υπάρξει ιδιαίτερη ώθηση για τα κρασιά της Πιερίας, με αποτέλεσμα πολλές ετικέτες να έχουν τύχει υψηλής αναγνωρισιμότητας. «Οι οίνοι της Πιερίας μπορούν να ενταχτούν στο τουριστικό προϊόν και να αυξηθεί η τουριστική κίνηση εξαιτίας των τοπικών ποιοτικών κρασιών μας. Επιδιώκουμε να αναπτύξουμε και τον οινοτουρισμό, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν στους αμπελώνες της Πιερίας, επιτυγχάνοντας επέκταση της τουριστικής περιόδου» τόνισε χαρακτηριστικά.

* Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *