Πως να κάνετε το άρωμα σας να διαρκεί περισσότερο

Τα μυστικά των γυναικών που μυρίζουν πάντα υπέροχα


Σε όλες τις γυναίκες αρέσει να μυρίζουν όμορφα και να αισθάνονται καθαρές και φρέσκες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Φυσικά και όλες μας περιποιούμαστε τακτικά και προσέχουμε την εμφάνιση μας. Υπάρχουν όμως μερικά μυστικά που μπορούν να φτάσουν την καθημερινή μας περιποίηση σε άλλο επίπεδο. Πάμε λοιπόν να δούμε τι πραγματικά κάνουν αυτές οι γυναίκες που μυρίζουν υπέροχα διαρκώς.

Συνδυάζοντας όμοιες μυρωδιές
Είναι αλήθεια πως, κατά καιρούς, μπορεί να μας αρέσουν διάφοροι συνδυασμοί αρωμάτων. Για παράδειγμα μπορεί να μας εντυπωσιάζει ένα σαμπουάν με φρουτώδες άρωμα αλλά και παράλληλα μια κρέμα σώματος με άρωμα σοκολάτα. Όμως, ανακατεύοντας τις μυρωδιές μειώνουμε την αποτελεσματικότητά τους. Για να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα που μπορούν να μας προσφέρουν τα προϊόντα αυτά θα πρέπει να προτιμήσουμε όμοια μεταξύ τους αρώματα. Επιπλέον στις περιπτώσεις που θα θέλουμε να φορέσουμε το «καλό» μας άρωμα, είναι προτιμότερα τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης να είναι ουδέτερα ή άοσμα έτσι ώστε να αναδειχθεί αυτό του αρώματος.

Τοποθετώντας διαφορετικές στρώσεις του ίδιου αρώματος
Αντιθέτως, εάν μας αρέσει μόνο ένα συγκεκριμένο άρωμα μπορούμε να φοράμε αυτό και μόνο αυτό σε όλες τις μορφές του. Για παράδειγμα εάν επιλέξουμε το άρωμα την βανίλιας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προϊόντα σε διαφορετικές υφές με την ίδια μυρωδιά. Έτσι εφαρμόζοντας λάδι, κρέμα και έπειτα κολόνια με άρωμα βανίλιας θα καταφέρουμε να φτιάξουμε διαφορετικές «στρώσεις» του ίδιου αρώματος που θα διαρκέσουν όλη την ημέρα.

Εγκλωβίζοντας την μυρωδιά
Ένας πολυδοκιμασμένος τρόπος για να «εγκλωβίσουμε» το άρωμα στο σώμα μας είναι να εφαρμόσουμε τη λοσιόν σώματος, το αποσμητικό ή το άρωμα σε νωπό και όχι σε σκουπισμένο/ στεγνό δέρμα. Ο συγκεκριμένος τρόπος όχι απλά θα μας κάνει να «κλειδώσουμε» το άρωμα στους πόρους του δέρματος αλλά θα κάνει και το δέρμα μας πολύ πιο απαλό.
Tip: Απλώνοντας baby oil κάτω από τα υπόλοιπα προϊόντα το άρωμα θα διαρκέσει περισσότερο.

Για φρέσκα και μυρωδάτα μαλλιά
Το μυστικό για να μοσχομυρίζουν τα μαλλιά μας είναι: μετά το μπάνιο, και αφού έχουμε ξεβγάλει μάσκες και μαλακτική, στεγνώνουμε ελαφρά για να φύγει η πολλή υγρασία και δένουμε τα μαλλιά μας σε μια χαλαρή πλεξούδα ή έναν κότσο για μερικές ώρες. Με τον τρόπο αυτό τα μαλλιά μας θα απελευθερώσουν το άρωμα από τα προϊόντα περιποίησης αφού τα λύσουμε και θα το κρατήσουν ζωντανό για πολλή ώρα.

Τα κατάλληλα σημεία του σώματος
Είναι γεγονός πως οι καρποί είναι το πιο διαδεομένο σημείο εφαρμογής αρώματος λόγω του ότι είναι σημείο με έντονο σφυγμό. Αντίστοιχα όμως σημεία είναι και: πίσω από τα γόνατα, στο στομάχι, στο στήθος και πίσω από τ’ αυτιά!

Το λανθασμένο τρίψιμο των καρπών
Οι ειδικοί λένε πως το τρίψιμο του εσωτερικού των καρπών, όπου και ψεκάζουμε συνήθως τις κολόνιες, είναι ικανό να «σπάσει» το πρώτο κύμα μυρωδιάς του αρώματος. Επομένως, εάν θέλουμε η μυρωδιά να κρατήσει για ώρα θα πρέπει απλά να αφήνουμε το άρωμα μας να απορροφηθεί από το δέρμα μας.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *