Καθημερινή περιποίηση προσώπου: 5 βήματα

Τα πιο σημαντικά βήματα για μια ιδανική περιποίηση προσώπου!

Το καλοκαίρι έφτασε και εμείς πρέπει να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας λαμπερή και έτοιμη να αντιμετωπίσει τη ζέστη και τον ήλιο! Υιοθετώντας μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης μπορούμε να κρατήσουμε την επιδερμίδα του προσώπου μας φρέσκια και να καθυστερήσουμε ή και να μειώσουμε τα σημάδια γήρανσης. Ας δούμε λοιπόν ποια βήματα είναι καλό να ακολουθούμε στην καθημερινή μας περιποίηση τόσο το πρωί όσο και το βράδυ.

Το πρωί
Η λογική της διαδικασίας που ακολουθούμε το πρωί είναι ή εξής:
Καθαρισμός, τόνωση, ενυδάτωση, προστασία!
Και πιο συγκεκριμένα:
1. Cleanser
2. Toner
3. Ενυδατική κρέμα
4. Αντιηλιακή
5. Προϊόντα μακιγιάζ

Το βράδυ
Η αντίστοιχη διαδικασίας που ακολουθούμε το βράδυ πρέπει να να είναι:
Καθαρισμός, τόνωση, ενυδάτωση, θρέψη!
Δηλαδή:
1. Cleanser
2. Toner
3. Serum
4. Κρέμα ματιών
5. Ενυδατική κρέμα νυκτός

Cleanser: Το πρώτο βήμα, λοιπόν, είναι να πλύνουμε το πρόσωπο μας με ένα σαπουνάκι. Με τον τρόπο αυτό αφαιρούμε όλη τη λιπαρότητα και τα υπολείμματα της κρέμας νυκτός το πρωί και τα προϊόντα μακιγιάζ ή και τους ρύπους και το καυσαέριο το βράδυ. Με τον τρόπο αυτό θα είναι το πρόσωπο μας καθαρό και έτοιμο να υποδεχθεί τα προϊόντα που χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.

Toner: Η τονωτική λοσιόν είναι ένα διάλυμα που έχει βάση το νερό και είναι γεμάτη ευεργετικά συστατικά. Αποτελεί το δεύτερο βήμα της καθημερινής μας περιποίησης μιας και είναι αυτό που αφαιρεί τόσο τα υπολείμματα του καθαριστικού ή τυχών εναπομείναντα προϊόντα μακιγιάζ όσο και μερικές βλαβερές ουσίες που βρίσκονται στο ίδιο το νερό της βρύσης. Επίσης, μιας που τυχαίνει τα προϊόντα καθαρισμού να αφαιρούν μεγάλο ποσοστό της υγρασίας του δέρματος, το toner έρχεται για να επαναφέρει το pH στα κανονικά επίπεδα σφίγγοντας τους πόρους και σφραγίζοντας την υγρασία. Ακόμα, η αντιβακτηριδιακή τους δράση προστατεύει το δέρμα από μολύνσεις προετοιμάζοντας το κατάλληλα για τα προϊόντα ενυδάτωσης.

Ενυδατική κρέμα και κρέμα ματιών: Είναι γνωστό πως η επιδερμίδα του προσώπου μας είναι η πιο ευαίσθητη του σώματος μας. Ιδιαίτερα η περιοχή κάτω από τα μάτια που έχει πάχος μόλις 0,5 χιλιοστά. Επιπλέον, το πρόσωπο δεν έχει αποθέματα λίπους με αποτέλεσμα να είναι πιο επιρρεπές στην ξηρότητα. Όλα τα παραπάνω σημαίνουν πως, εν συγκρίσει με άλλες περιοχές του σώματος, το πρόσωπο είναι συνήθως μεταξύ των πρώτων σημείων όπου αρχίζουν να γίνονται ορατά τα σημάδια της γήρανσης. Επομένως, η τακτική του ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας.

Αντιηλιακό: Αρχικά, είναι καιρός να καταρριφθεί ο μύθος που αναφέρει πως το αντιηλιακό το φοράμε μόνον τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκτός των άλλων, ζούμε σε μια χώρα που έχει ήλιο όλο το χρόνο, πράγμα που σημαίνει πως πρέπει και να παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα χειμώνα-καλοκαίρι. Είναι γεγονός άλλωστε πως, η επιδερμίδα του προσώπου τείνει να καλύπτεται λιγότερο σε σχέση με τα υπόλοιπα σημεία του σώματος, με αποτέλεσμα να είναι μεγαλύτερη η έκθεσή της στην ακτινοβολία UV. Οι ακτίνες UV είναι ο βασικότερος παράγοντας που το πρόσωπό μας αφυδατώνεται, κάνει ρυτίδες και γερνάει και για αυτό δεν πρέπει να παραλείπουμε ποτέ το αντιηλιακό μας, μιας και η φωτογήρανση δεν κάνει διακρίσεις και τα σημάδια της αργούν να εμφανιστούν.

Serum: Τα Serum αποτελούνται από πλήθος δραστικών συστατικών σε εξαιρετικά συμπυκνωμένη μορφή. Οι κύριες τους δράσεις είναι η αντιοξειδωτική προστασία, η ενυδάτωση και η αντιρυτιδική δράση. Συνδυάζοντας ένα serum με όλα τα υπόλοιπα προϊόντα περιποίησης, προσφέρουμε στο πρόσωπο μας αυτό ακριβώς που του αξίζει και έχει ανάγκη: νεανική ισχύ.

Tips & Extras
βάζα για κρέμες• Πριν εφαρμόσουμε το επόμενο προϊόν περιμένουμε έως ότου το δέρμα μας έχει απορροφήσει το προηγούμενο.
• Κάνουμε peeling δυο φορές την εβδομάδα.
• Αλλάζουμε μαξιλαροθήκη κάθε 3-5 μέρες.
• Όταν τα καλλυντικά περιποίησης μας είναι χειροποίητα έχει μεγάλη σημασία να είναι κατάλληλα αποθηκευμένα σε ειδικά βαζάκια με παρέμβυσμα.
• Προσπαθούμε να πίνουμε 2 λίτρα νερό την ημέρα.
• Τρώμε υγιεινά και προσεγμένα.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *