Νυφική Ανθοδέσμη: πως να την διατηρήσετε για πάντα

Κρατήστε για μια ζωή το μπουκέτο του γάμου σας

νυφική_ανθοδέσμη
Ο σχεδιασμός της ημέρας του γάμου είναι μια μοναδική διαδικασία και η ημέρα καθ’ αυτή θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό κάθε νύφης για μια ζωή! Για το λόγο αυτό, τα νεόνυμφα ζευγάρια προσπαθούν να κρατήσουν όσο περισσότερα ενθύμια μπορούν από εκείνη την ημέρα, πέραν των υπέροχων αναμνήσεων τους. Μερικά από αυτά είναι: οι χαρακτηριστικές γαμήλιες φωτογραφίες, τα στέφανα, τα παπούτσια και κάποια ρούχα κ.α. Κάτι όμως που δεν είναι τόσο σύνηθες, είναι το να αποθηκεύουν τη γαμήλια ανθοδέσμη. Μιας που πρόκειται για λουλούδια, αυτό κάνει τη διατήρηση τους λίγο πιο περίπλοκη αλλά πιστέψτε μας, με τους παρακάτω απλούς τρόπους, θα μπορέσετε να κρατήσετε την ανθοδέσμη του γάμου σας ζωντανή για πάντα!

Ξεκινάμε λοιπόν να αναλύσουμε πως μπορούμε να μετατρέψουμε το νυφικό μπουκέτο σε ένα ξεχωριστό διακοσμητικό χώρου γεμάτο αναμνήσεις.

Ο πιο απλός και φημισμένος τρόπος να διατηρήσουμε ένα μπουκέτο λουλουδιών είναι η αποξήρανση. Παρ’ όλα αυτά, επειδή ένα απλό αποξηραμένο μπουκέτο συχνά μαδάει και δεν μετακινείται εύκολα χωρίς να λερώσει, θα δώσουμε μερικές ιδέες για να γίνει η αποξηραμένη νυφική ανθοδέσμη ένα κόσμημα στο χώρο σας.

Potpourri
Το potpourri δεν είναι απλώς ένας τρόπος να διατηρήσουμε την ανθοδέσμη μας αλλά με τον τρόπο αυτόν θα προσθέσουμε μια νότα φρεσκάδας στην διακόσμηση του χώρου μας.
νυφική_ανθοδέσμη_ποτπουρί1. Για να φτιάξουμε potpourri από τα αγαπημένα μας λουλούδια θα πρέπει πρώτα να επιλέξουμε εάν θα θέλουμε να υπάρχουν μόνο τα πέταλα ή (και) ολόκληρα τα άνθη.
2. Εάν θα κρατήσουμε ολόκληρα τα μπουμπούκια και τα άνθη θα πρέπει να κρεμάσουμε την ανθοδέσμη ανάποδα, αφού την έχουμε ψεκάσει με λακ, και να την αφήσουμε έτσι για μερικές βδομάδες μέχρι να αποξηραθεί εντελώς. Εάν θέλουμε να κρατήσουμε κάποια πέταλα, θα πρέπει να μαδήσουμε τα λουλούδια και έπειτα να τα ψεκάσουμε με λακ και να τα αφήσουμε για το ίδιο χρονικό διάστημα σε μια λαδόκολλα έως ότου χαθεί όλη η υγρασία τους. Η λακ στη συγκεκριμένη περίπτωση θα προσθέσει μια ήπια γυαλάδα στα λουλούδια μας και έτσι δεν θα φαίνεται τόσο εύκολα και η σκόνη.
3. Έπειτα, αφού τα λουλούδια αποξηραθούν, τα βάζουμε σε ένα ξύλινο καλαθάκι και προσθέτουμε αιθέρια έλαια, μπαχαρικά ή και ό,τι άλλο διακοσμητικό επιθυμούμε.
4. Καλύπτουμε το καλάθι με αλουμινόχαρτο για μια βδομάδα έτσι ώστε τα έλαια να ποτίσουν τα άνθη.
5. Αφαιρούμε το κάλυμμα και το potpourri μας είναι έτοιμο!

Σε κάδρο
Το κάδρο είναι αδιαμφισβήτητα ένα νυφική_ανθοδέσμη_κάδροδιακοσμητικό που μπορεί να ταιριάξει σε κάθε χώρο, ειδικά όταν το διαμορφώνουμε όπως εμείς το φανταζόμαστε. Για να το φτιάξουμε λοιπόν κάνουμε τα εξής:
1. Επιλέγουμε ποια λουλούδια ή και άνθη θα κρατήσουμε, δεν χρειάζεται να είναι πολλά.
2. Κόβομε τα μεγάλα κοτσάνια.
3. Τοποθετούμε τα λουλούδια ανάμεσα σε χαρτομάντιλα ή οτιδήποτε απορροφητικό και προσέχουμε να μην ακουμπάει το ένα το άλλο (εκτός εάν και αυτό είναι το αποτέλεσμα που προσδοκούμε).
4. Πάνω στα χαρτομάντιλα τοποθετούμε βαριά και επίπεδα αντικείμενα όπως τόμοι βιβλίων.
5. Αφήνουμε τα λουλούδια ως έχειν τουλάχιστον για μια εβδομάδα, μέχρι να σιγουρευτούμε πως έχει φύγει η υγρασία τους.
6. Όταν έρθει η ώρα, τα βγάζουμε από τα χαρτομάντιλα και τα τοποθετούμε επάνω στο γυαλί της κορνίζας όπως φανταζόμαστε πως θέλουμε να φαίνονται.
7. Κλείνουμε την κορνίζα η οποία θα είναι είτε με διπλό γυαλί είτε κανονική με ουδέτερο χρώμα στο πίσω μέρος. Και έτσι το κάδρο μας είναι έτοιμο να κοσμήσει την κρεβατοκάμαρα του μελλόνυμφου ζευγαριού.

Σε βάζο- μπουκάλι
Η ιδέα της αποθήκευσης των αποξηραμένων μας λουλουδιών σε μπουκάλι είναι πολύ κοντά στην ιδέα του potpourri, απλά δεν περιλαμβάνει τον αρωματισμό μιας και το μπουκάλι θα είναι κλειστό και θα λειτουργεί ως διακοσμητικό. Επομένως τα βήματα που ακολουθούμε και πάλι είναι τα εξής:

1. Επιλέγουμε εάν θα θέλουμε να υπάρχουν μόνο τα πέταλα ή (και) ολόκληρα τα άνθη.
2. Εάν θα κρατήσουμε ολόκληρα τα μπουμπούκια και τα άνθη θα πρέπει να κρεμάσουμε την ανθοδέσμη ανάποδα, αφού την έχουμε ψεκάσει με λακ, και να την αφήσουμε έτσι για μερικές βδομάδες μέχρι να αποξηραθεί εντελώς. Εάν θέλουμε να κρατήσουμε κάποια πέταλα, θα πρέπει να μαδήσουμε τα λουλούδια και έπειτα να τα ψεκάσουμε με λακ και να τα αφήσουμε για το ίδιο χρονικό διάστημα έως ότου χαθεί όλη η υγρασία τους. Η λακ στη συγκεκριμένη περίπτωση θα προσθέσει μια ήπια γυαλάδα στα λουλούδια μας και έτσι δεν θα φαίνεται τόσο εύκολα και η σκόνη.
3. Έπειτα, αφού τα λουλούδια αποξηραθούν, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο με φελλό και το διακοσμητικό μας είναι έτοιμο!

Επιπλέον, υπάρχει λύση για ακόμα και εάν θέλουμε τα λουλούδια μας να έχουν για πάντα την αρχική τους ζωντανή μορφή!

Με υγρό γυαλί
Το υγρό γυαλί στα σίγουρα θα δημιουργήσεινυφική_ανθοδέσμη_υγρό_γυαλί το πιο όμορφο αποτέλεσμα συγκριτικά με όλες σας τις επιλογές. Δημιουργώντας μια διάφανη «ασπίδα» θα περικλείσει το νυφικό μας μπουκέτο διατηρώντας το για πάντα στη ζωή και προσφέροντας μας ένα μοναδικό διακοσμητικό. Για να το φτιάξουμε θα πρέπει να:

1. Έχουμε προμηθευτεί τα υλικά για την παραγωγή υγρού γυαλιού (συνήθως αποτελείται από δυο προϊόντα ρητίνης υγρού γυαλιού και θα τα βρούμε σε καταστήματα με είδη χειροτεχνίας) τα σκεύη για την ανάμιξη και το καλούπι μας.
2. Έπειτα αναμιγνύουμε και αναδεύουμε τα υλικά μας σε ένα ειδικό σκεύος (έχει μεγάλη σημασία για την τελική μορφή του διακοσμητικού μας να ακολουθήσουμε τις οδηγίες της συσκευασίας με ακρίβεια).
3. Τοποθετούμε όλα η μερικά από τα λουλούδια μας στο άδειο καλούπι, στη συνέχεια μπορούμε να προσθέσουμε τα υπόλοιπα αφού χύσουμε το μείγμα για να δημιουργήσουμε κενά μεταξύ τους.
4. Χύνουμε το μείγμα της ρητίνης στο καλούπι
5. Το αφήνουμε για έως και 2 μέρες ακίνητο για να γίνει εντελώς στερεό
6. Αφαιρούμε το καλούπι (τα καλούπια σιλικόνης κάνουν αυτή τη διαδικασία πιο εύκολη) και το διακοσμητικό μας με τη νυφική ανθοδέσμη είναι έτοιμο.

Με κερί
Το κερί είναι αλήθεια πως δεν θα διατηρήσει τα λουλούδια μας για πάντα, αλλά στα σίγουρα θα μεγαλώσει το χρόνο ζωής τους κρατώντας τα στην αρχική τους μορφή. Για κεροποιήσουμε τα λουλούδια μας θα πρέπει να:
1. Προμηθευτούμε παραφίνη και να τη σπάσουμε σε μικρά κομματάκια.
2. Κάνουμε μπεν μαρί για να λιώσουμε την παραφίνη.
3. Δέσουμε με ένα σπάγκο τα λουλούδια μας και να τα βουτήξουμε ένα ένα έτσι ώστε να καλυφθεί όλο το άνθος, το κοτσάνι θα το κάνουμε σε δεύτερο χρόνο.
4. Το κρεμάσουμε ανάποδα προσέχοντας να έχουμε τοποθετήσει κάτω μια εφημερίδα ή χαρτί για να αποφύγουμε να κολλήσουν οι σταλαγματιές σε επιφάνειες που θα είναι δύσκολο α αφαιρεθούν.
5. Αφήνουμε τα λουλούδια μας σε αυτή τη θέση έως ότου το κερί έχει στεγνώσει τελείως και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το κοτσάνι.
6. Πλέον μπορούμε να τα αφήσουμε να στεγνώσουν ακόμα και σε μια λαδόκολλα.
7. Όταν τελειώσουμε με όλα τα λουλούδια της ανθοδέσμης, τα διακοσμούμε όπως και όπου επιθυμούμε στολίζοντας έτσι μοναδικά τον χώρο μας!

Με μπογιά
Το βάψιμο των λουλουδιών όχι απλά θα διατηρήσεινυφική_ανθοδέσμη_διατήρηση τα λουλούδια μας αλλά μας δίνει και την ευκαιρία να επιλέξουμε ένα ουδέτερο χρώμα για όλα ή και χρώματα που ταιριάζουν καλύτερα στον χώρο μας. Σίγουρα αυτός ο τρόπος θα έχει ένα πιο μοντέρνο και εναλλακτικό αποτέλεσμα εμφανισιακά αλλά σημασία έχει να διατηρήσουμε τη συναισθηματική αξία της ανθοδέσμης αυτής. Για να βάψουμε λοιπόν τα λουλούδια μας θα ακολουθήσουμε παρόμοια διαδικασία με την κεροποίηση:

1. Δένουμε ένα ένα τα λουλούδια της νυφικής ανθοδέσμης με ένα σπάγκο.
2. Με το άνθος προς τα κάτω βουτάμε τα λουλούδια μας στο δοχείο με τη μπογιά.
3. Τα κρεμάμε να στεγνώσουν προσέχοντας να έχουμε τοποθετήσει ένα χαρτί για να αποφύγουμε το λέρωμα από τις σταλαγματιές.
4. Αφού η μπογιά έχει στεγνώσει τελείως, επαναλαμβάνουμε το ίδιο για τα κοτσάνια.
5. Όταν όλα μας τα λουλούδια είναι έτοιμα, τα διακοσμούμε όπως θέλουμε. Ένα όμορφο παράδειγμα είναι να τα καρφιτσώσουμε σε ύφασμα μέσα σε ένα κάδρο ή να τα στολίσουμε σε ένα απλό βάζο.

Έτσι, με λίγες απλές ιδέες μπορούμε να κρατήσουμε την νυφική μας ανθοδέσμη όχι μόνο την ημέρα του γάμου, αλλά για όλη μας τη ζωή.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *