Μετακόμιση: tips για ένα εύκολο πακετάρισμα

Οργανώστε τα πράγματα για τη μετακόμιση μέσα στις κούτες μεταφοράς

Η αναζήτηση του νέου σπιτιού έχει τελειώσει, οι υπογραφές έπεσαν και η ημερομηνία μετακόμισης έχει οριστεί. Εκεί όμως που όλα έχουν μπει επιτέλους στη θέση τους, μετά από τόσο καιρό αναζήτησης για το νέο σας διαμέρισμα, αρχίζει και το στρες της μετακόμισης. Η μετακόμιση είναι σίγουρα μια διαδικασία που κουράζει σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Υπάρχει όμως τρόπος να μειώσουμε το άγχος και την ένταση και να ενισχύσουμε τον ενθουσιασμό της διαδικασίας αυτής με μερικά απλά tips.

Ξεκινώντας, να τονίσουμε πως είναι βέβαιο ότι το ξεπακετάρισμα δεν θα αρχίσει από την πρώτη στιγμή στο νέο σας σπίτι! Για τις πρώτες ημέρες, και μέχρι να έχετε τον χρόνο και την αντοχή να αδειάσετε όλες σας τις κούτες, θα χρειαστείτε μόνο τα απολύτως απαραίτητα.

Μοιράστε το πακετάρισμα σε δόσεις

Είναι σίγουρο πως, ένα σπίτι δεν μαζεύεται σε κούτες μέσα σε μια νύχτα. Για αυτό τον λόγο θα ήταν πιο εύκολο αν μοιράζατε το πακετάρισμα σε δόσεις. Βάλτε στόχο να γεμίζετε 2-3 κούτες κάθε μέρα έτσι ώστε την μέρα της μετακόμισης να έχουν μείνει έξω μόνο τα πιο απαραίτητα.


Σημειώστε τις κούτες

Ας μην ξεχνάμε πως, ούτε το ξεπακετάρισμα είναι εύκολη υπόθεση! Για να κάνετε αυτή τη διαδικασία πιο εύκολη, θυμηθείτε να χωρίσετε τις κούτες σας σε κατηγορίες δωματίων (κουζίνα, σαλόνι, μπάνιο…) ή να αναγράψετε τι ακριβώς περιέχουν οι κούτες μέσα (βιβλία, φωτογραφίες, μαξιλάρια…). Επίσης, είναι σημαντικό να σημειώσετε τις κούτες σας στο πλάι, και όχι στο πάνω μέρος, καθώς είναι πολύ πιθανό να στοιβαχτούν και να μην φαίνεται τις έχετε γράψει.

Τα βαριά αντικείμενα

Αν έχετε βαλίτσες με ροδάκια, επιλέξτε να μην τις γεμίσετε με ρούχα αλλά με πιο βαριά αντικείμενα που θα ήταν δύσκολο να κουβαληθούν σε κούτες. Σε περίπτωση που θα μεταφέρετε πιάτα και άλλα εύθραυστα αντικείμενα θα ήταν καλό να μην τα τυλίξετε με εφημερίδες καθώς μπορεί να τα λεκιάσουν. Καλύτερα να προτιμήσετε το αεροπλάστ συσκευασίας με φυσαλίδες.

Κούτες μετακόμισης

Υπάρχουν κούτες μεταφοράς διαφόρων ειδών και διαστάσεων που θα είναι ιδανικές για να διατηρήσουν τα αγαπημένα σας πράγματα ασφαλή κατά τη μετακίνηση τους. Αν σκοπεύετε να μεταφέρετε εύθραυστα αντικείμενα καλό θα ήταν να επιλέξετε κούτες με 3 ή 5 φύλλα.

Kολλητική ταινία

Μην την ξεχάσετε! Η κολλητική ταινία είναι απαραίτητη κατά την μετακόμιση σας καθώς θα σας χρειαστεί τόσο για να κλείσετε τις κούτες όσο και για να τυλίξετε έπιπλα και άλλα εύθραυστα αντικείμενα με το αεροπλάστ.

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *