Ο συμβολισμός του μονού αριθμού στα κουφέτα!

Γιατί τα κουφέτα στις μπομπονιέρες γάμου έχουν μονό αριθμό;

Ο γάμος είναι ένα μυστήριο που περικλείεται από παραδόσεις. Μια από αυτές είναι η προσφορά των μπομπονιέρων στους καλεσμένους του ζευγαριού. Κατά τη διάρκεια της οργάνωσης του γάμου κάνουμε πληθώρα επιλογών σχετικά με την οργάνωση της τελετής.

Μια συχνή απορία είναι ο αριθμός των κουφέτων που πρέπει να περιλαμβάνουν οι μπομπονιέρες. Σίγουρα θα έχετε ακούσει πως ο αριθμός των κουφέτων πρέπει να είναι μονός, έχετε απορήσει ποτέ όμως γιατί;

Μια μπομπονιέρα, σύμφωνα με την παράδοση, έχει μονό αριθμό κουφέτων. Συνήθως τις συναντούμε με 5 ή 7 κουφέτα, ενώ αριθμοί 3,9,11,15 είναι πιο σπάνιοι. Ο μονός αριθμός συμβολίζει το αδιαίρετο του ζευγαριού, μιας και οι περιττοί αριθμοί διαιρούνται μόνο με τον εαυτό τους ή τον αριθμό 1. Συνεπώς, το ζευγάρι “κατοχυρώνει” την ευχή για να παραμείνουν ενωμένοι και ο μόνος λόγος για πιθανό χωρισμό να είναι οι ίδιοι, ως μονάδα.

Όσον αφορά στην επιλογή των αριθμών 5 και 7 αναφέρονται σε άλλου είδους προσδοκίες και προφυλάξεις. Συγκεκριμένα, τα 5 κουφέτα αντιστοιχούν στις εξής ευχές: υγεία, μακροζωία, χαρά, ευημερία και γονιμότητα. Από την άλλη, τα 7 κουφέτα συμβολίζουν είτε τα 7 μυστήρια της εκκλησίας, είτε την καλοτυχία, αφού το επτά θεωρείται τυχερός αριθμός.

Αν και οι προλήψεις έχουν περικλείσει το μυστήριο του γάμου, η επιλογή του αριθμού των κουφέτων είναι απόφαση του ζευγαριού. Σε ορισμένες μπομπονιέρες μπορεί να ταιριάζουν λίγα κουφέτα, και σε άλλες περισσότερα ανάλογα τα υλικά και το ύφος τους. Όπως και να έχει, το σημαντικό είναι να πραγματοποιήσετε έναν γάμο ακριβώς όπως τον έχετε ονειρευτεί και εάν καμιά φορά το να ακολουθείτε πιστά τα εθιμοτυπικά σας κουράζει, αναζητήστε τη λύση που θα σας χαροποιήσει!

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *