DIY: Φτιάξτε μόνοι σας χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Ιδέες για Χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στο σπίτι!

Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έφτασαν και για τους περισσότερους αποτελούν την αγαπημένη τους γιορτή. Όλοι θέλουν να πρωτοτυπήσουν με τις επιλογές τους στο στολισμό, και όσο περίεργο και αν ακούγεται, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά.

Ο στολισμός των Χριστουγέννων είναι μια ευκαιρία για δημιουργική απασχόληση τόσο για τους μεγάλους όσο και για τους μικρούς!

Βάζα κάθε μεγέθους μπορούν να γίνουν μέρος του γιορτινού στολισμού στο σπίτι ή ακόμη και να προσφερθούν ως δώρα.
Πώς θα το κάνετε; Συγκεντρώστε όλα τα βάζα αλλά και τα γυάλινα μπουκάλια και άλλα εύχρηστα και οικονομικά υλικά όπως, κεράκια, ρεσώ, κλαδάκια, κουκουνάρια, κορδέλες, τρέσες δαντέλας/γιούτας, glitter, ψεύτικο χιόνι, χρωματιστή άμμο/πετραδάκια.  Θα χρειαστείτε επίσης ψαλίδι, κόλλα, χαρτόνι, τσόχα, χρωματιστούς μαρκαδόρους και ό,τι άλλο σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε για τις συνθέσεις σας.

Παρακάτω προτείνουμε μερικούς τρόπους για να φτιάξετε μόνοι σας χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά στο σπίτι.

  • Βάζα/γυάλες με φυτά
    Τοποθετήστε μέσα στα βάζα ή και σε κάποια γυάλα, φύλλα ή κλαδάκια από γκι, έλατο ή ου. Μπορείτε να έχετε ήδη ζωγραφίσει το βάζο από την εξωτερική πλευρά ή να έχετε κολλήσει glitter. Μπορείτε επίσης να βάλετε περιμετρικά κάποια φύλλα ή ακόμα και να κολλήσετε ψεύτικες νιφάδες χιονιού.
    Αν βάλετε στο βάζο κάποιο από τα χριστουγεννιάτικα κόκκινα ή λευκά άνθη όπως Αλεξανδρινό, Αμαρυλλίδα, Αστέρι της Βηθλεέμ, το αποτέλεσμα εντυπωσιακό.
  • Βάζα με κουκουνάρια/βελανίδια
    Τόσο τα κουκουνάρια όσο και τα βελανίδια θυμίζουν πολύ έντονα Χριστούγεννα και αποτελούν επίσης ένα χαρακτηριστικό στοιχείο της γιορτινής διακόσμησης. Ντύστε το βάζο ή το μπουκάλι σας με τρέσες από δαντέλα και τοποθετήστε μέσα κουκουνάρια και βελανίδια. Μπορείτε επίσης να τα προσθέσετε σε γυάλες με κεριά που έχετε ήδη στο σπίτι. Μια ακόμη πρόταση είναι να κολλήσετε από έξω κάποιες παραστάσεις ή αυτοκόλλητα με Χριστουγεννιάτικο θέμα ή ακόμα και να δέσετε γύρω τους φιόγκους με κορδέλες.
  • Βάζα/μπουκάλια με κεριά
    Τα κεριά αποτελούν ένα από τα κύρια στοιχεία της γιορτινής διακόσμησης. Κολλήστε από την εξωτερική πλευρά των βάζων με χιονονιφάδες από χαρτόνι ή τσόχα και βάλτε μέσα τα κεριά της επιλογής σας. Γεμίστε τα με χρωματιστή άμμο ή πετραδάκια και βάλτε επάνω τους να “καθίσει” το κερί. Μπορείτε επίσης να κολλήσετε από την εξωτερική πλευρά φιόγκους ή δαντέλες ή απλά να δέσετε κορδέλες και μέσα να βάλετε ψεύτικο χιόνι και το κερί. Περιβάλλετε το κερί με ξυλάκια κανέλας και δέστε τις με κορδόνι. Μετά τοποθετήστε σε ανοιχτό βάζο ή γυάλα. Έτσι προσθέτετε και μια ευχάριστη ευωδιά από το άρωμα της κανέλας στο χώρο σας.
  • Βάζα/γυάλες με Χριστουγεννιάτικα στολίδια και μπάλες
    Σας περισσεύουν στολίδια από το στολισμό του χριστουγεννιάτικου δένδρου ή θέλετε να αξιοποιήσετε κάποια από τα παλιά σας; Τοποθετήστε τα σε βάζα ή γυάλες μόνα τους ή μαζί με ψεύτικο χιόνι ή χρωματιστή άμμο και στολίστε κάποια γωνιά ή κάποιο ράφι. Κλείστε με καπάκι και γυρίστε τα ανάποδα με το καπάκι ως βάση για ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.
  • Βάζα/μπουκάλια με λαμπάκια
    Δώστε μια ζεστή ατμόσφαιρα με βάζα ή μπουκάλια που μέσα τους θα βάλετε λαμπάκια και τοποθετήστε τα οπουδήποτε μέσα στο σπίτι σας. Είναι από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στολισμού τα Χριστούγεννα. Τοποθετήστε τα όρθια ή και πλαγιαστά επάνω σε ράφια, σε τραπεζάκια ή και στο πάτωμα. Λευκά ή χρωματιστά, τα λαμπάκια χαρίζουν έτσι έναν όμορφο γλυκό φωτισμό στο χώρο σας.

Υπάρχουν άπειροι συνδυασμοί υλικών που μπορείτε να σκεφτείτε για να φτιάξετε τα δικά σας χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά. Επιλέξτε τα υλικά σας και βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει. Έτσι θα φτιάξετε τα πιο ξεχωριστά και εντυπωσιακά διακοσμητικά για τα φετινά Χριστούγεννα!

Μοιραστείτε το!Share on FacebookPin on Pinterest

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *